Een passief inkomen realiseren? Zo zit het!

Passief inkomen kan u flexibiliteit en een financiële buffer bieden om u voor te bereiden op uw dagelijkse werkonzekerheden. Het kan u ook helpen bij het opbouwen van een pensioenportefeuille.

Misschien heb je de term passief inkomen eerder gehoord en vroeg je jezelf af: “Is dit iets dat ik echt zou kunnen doen?”

Je bent waarschijnlijk op de hoogte dat het leven nier draait om genoeg geld te hebben tot komende vrijdag: Inderdaad, moet je gaan denken groter en meer op de lange termijn. Hoewel dit kan betekenen dat je om promotie moet vragen (hopelijk met een salarisverhoging), kan het ook betekenen dat je aanvullende of alternatieve manieren moet ontdekken om geld te verdienen.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is geld dat u verdient en waarvoor u weinig tot geen moeite hoeft te doen. Geld verdienen in je slaap? Ja, dat is passief inkomen.

Als u huurgeld ontvangt van huurders of royaltycheques van een Hollywood-studio, gefeliciteerd, u ontvangt een passief inkomen.

Waarom u een passief inkomen moet opbouwen

Waarom zou niemand extra inkomen willen – het is geld. Duh.

Het vinden van een manier om een ​​passief inkomen op te bouwen vereist echter creativiteit, geduld en zelfs een beetje geluk. Door een passief inkomen te verdienen, krijgt u niet alleen een extra financiële buffer door u te isoleren van de ups en downs van uw dagelijkse baan, maar het helpt u ook om veerkracht op te bouwen. Het maakt je sterker. Het bereidt je voor op de toekomst, op het onbekende.

Passief inkomen helpt je een rijk leven te leiden.

Kunt u rijk worden met een passief inkomen?

Over het algemeen nee. Echter, net als de Aesopus-fabel van de schildpad en de haas, wint langzaam maar vasthoudend de race. Gestage inkomstenstromen, maandelijks of regelmatig, kunnen zeker op de lange termijn worden opgebouwd.

Bijvoorbeeld, € 300 extra per maand wordt € 3.600 per jaar, wat over 5 jaar € 18.000 of meer wordt als het geld op een rentedragende spaarrekening of beleggingsrekening wordt geplaatst. Helemaal niet slecht voor passief inkomen.