Geld besparen? Ga voor een refurbished iPhone!

Het zijn lastigere tijden. De inflatie stijgt. De benzineprijzen, boodschappen en natuurlijk ook de huizenprijzen rijzen de pan uit. Tijd om in te grijpen toch? Er is gelukkig al één manier om een vinger op de knip te kunnen houden. En dat is ‘refurbished’. Wat refurbished precies inhoudt en waarom het een goede investering is, lees je in dit blog.

Een stukje geschiedenis

Gloednieuwe iPhones staan bekend om hun hoge prijzen. Dit is voor velen een belangrijke reden om voor een andere smartphone te kiezen. Sommigen kochten een tweedehands iPhones, om zo te kosten te drukken. Maar het gevaar van tweedehands is dat je nooit werkelijk weet of je een functionerend toestel koopt. En met de huidige stijgende inflatie en dalende koopkracht is er nog een reden bijgekomen om wellicht te switchen. Gelukkig kwamen er een aantal jaar geleden een aantal slimmeriken op het idee om de refurbished iPhone te introduceren.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent gereviseerd en het zijn dus gebruikte toestellen die volledig gecontroleerd zijn op eventuele gebreken. Refrubished veegt alle problemen die mensen hebben met de iPhone van tafel. Hoge prijzen? Nee hoor, refurbished kan tot 60% voordeliger zijn dan gloednieuw. Komt dat even goed uit in deze tijden van inflatie. Refurbished is toch tweedehands? Nou niet helemaal, want waar je bij tweedehands in het duister tast als het gaat over de technische staat van het toestel, weet je bij refurbished iPhones dat ze daadwerkelijk daarop gecontroleerd zijn. 

Welke refurbished iPhone moet ik dan kiezen?

Een refurbished iPhone is een breed begrip. Er zijn namelijk vele soorten refurbished iPhones. Twee zeer populaire refurbished iPhones op dit moment zijn de iPhone 8 refurbished en de iPhone SE uit 2020. Qua uiterlijk lijken ze veel op elkaar, maar toch hebben ze veel verschillen. Zo komt de iPhone 8 uit het najaar van 2017 en beschikt het over de A11 Bionic chip, terwijl de iPhone SE uit het voorjaar van 2020 komt en over de A13 chip beschikt. Dat maakt de iPhone SE wel wat toekomstbestendiger, maar dit toestel is uiteraard ook een stukje duurder. Beide iPhones beschikken over Touch ID en hebben een 4,7-inch Lcd-scherm. 

Waar moet ik nog meer opletten bij een refurbished aankoop?

Een belangrijke pijler van een gedegen refurbished aanbieder is of het beschikt over een degelijk keurmerk. Sinds een aantal jaar is het keurmerk Refurbished uitgeroepen door een aantal onafhankelijke technische instanties die bedrijven keuren op het wel of niet navolgen van kwaliteitseisen. Een aanbieder die over het keurmerk Refurbished beschikt levert dus de betere kwaliteit refurbished iPhones, dus dan is een iPhone SE refurbished kopen zeker een goede keuze. Hierdoor staan de cowboys op de refurbished markt alweer 1-0 achter.