Zo bespaar je geld bij het inrichten van je huis

Soms ben je misschien toe aan een hele nieuwe inrichting van je huis. Helaas worden producten tegenwoordig veel duurder. Maar gelukkig kan je je huis ook helemaal opfrissen zonder daar te veel geld aan uit te geven. Ben je benieuwd hoe dat kan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een aantal tips hoe je je huis kan op pimpen en dat zonder al te veel geld uit te geven.

Muren verven

Wil je eens echt iets helemaal anders? Dan hebben wij wel een aantal tips. Als je voor wat anders wil gaan dan denk je misschien gelijk aan nieuwe meubels. Maar er is eigenlijk maar één manier waarop je je huis echt totaal een andere sfeer kan geven. Dat is natuurlijk door je muren een andere kleur te geven. Ga bijvoorbeeld eens voor een totaal andere kleur muur dan dat je gewend bent. Wat dacht je van een groene muur? Groen klinkt misschien heftig maar er zijn talloze verschillende tinten groen. Een andere kleur kan echt al een heel ander beeld van je huis geven. Op deze manier hoef je geen geld uit te geven aan meubels, alleen aan een pot verf!

Gordijnen

Zonder dat je het door hebt zijn gordijnen een ontzettend groot onderdeel van de sfeer van je huis. Door een speciaal kleurtje te gebruiken of een bijzondere stijl gordijnen toe te voegen kan dit de sfeer van je huis al helemaal op de kop zetten. Dit door alleen maar gordijnen te wisselen. Zo ben je dus weinig geld kwijt en heeft je huis toch een kleine make-over. Gordijnen die nu heel erg in zijn, zijn vouwgordijnen. Heb je wel eens het probleem gehad dat je nieuwe gordijnen had ingeslagen maar ze paste net niet? Om dit probleem te voorkomen kan je vouwgordijnen op maat bestellen. Zo heb je in één keer de goede maat in huis.

Hergebruiken

Als je toch wel nieuwe meubelen wil dan kan dat natuurlijk ook. Wat je zou kunnen doen is je eigen meubels op pimpen. Bij stoelen kan je er bijvoorbeeld een eigen stofje omheen maken. Door alleen al een ander stofje of printje te gebruiken zul je snel merken dat de sfeer verandert. Wil je toch echt nieuwe meubels? Dan ben je vaak het goedkoopst uit bij een kringloop. Veel mensen denken gelijk nee bij het woord kringloop. Maar de meeste kringlopen hebben tegenwoordig echte pareltjes ertussen staan. Dus doe eens een poging en ga naar de kringloop bij jou in de buurt en wie weet staat er wat leuks voor jou bij.

Stap voor stap

En dan nog één laatste tip. Vaak willen mensen gelijk alles tegelijk kopen maar dan ben je in één keer veel geld kwijt. Doe het daarom stap voor stap. Koop de ene keer nieuwe stoelen en dan een paar maanden later misschien nieuwe gordijnen. Het hoeft niet allemaal in één keer.