Een aantal redenen om over te stappen op schone energie

Als je je bewust bent van de vervuiling die we opzettelijk en onbedoeld naar onze planeet brengen, dan is het veilig om te zeggen dat je weet van klimaatverandering. Afgezien van de vervuiling die fossiele brandstoffen in de atmosfeer brengen, maakt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen ook het politieke en economische landschap onstabiel.

Daarom werken overheden wereldwijd hard om een ​​levensvatbare en goedkope energiebron voor hun burgers te vinden. Als verantwoordelijke burgers moeten we hetzelfde doen en onze ecologische voetafdruk voor onszelf en de toekomstige generatie verkleinen. Dat gezegd hebbende, wat is schone energie en hoe werkt het?

Wat is schone energie en hoe werkt het?

Als je hebt gehoord over schone energie, dan is de kans groot dat je ook hebt gehoord over groene en hernieuwbare energie. Hoewel er meestal over hetzelfde wordt gesproken, hebben ze duidelijke verschillen.

Hernieuwbare energie wordt opgewekt uit oneindige bronnen die niet opraken zoals wind of zonne-energie en in tegenstelling tot fossiele brandstoffen.

Aan de andere kant is de meeste groene energie hernieuwbare energie. De meeste, omdat sommige groene energie wordt gezien als geen schone energie. Een goed voorbeeld hiervan is waterkracht. Waterkracht is hernieuwbaar, maar sommige experts beweren dat het niet schoon is omdat ontbossing en industrialisatie, zoals het bouwen van dammen, nodig zijn om waterkracht op te wekken.

Ontbossing is een enorme klap voor ons milieu. Daarom zijn veel mensen tegen waterkracht en beschouwen ze het niet als schoon. En tot slot is schone energie de perfecte balans tussen hernieuwbaar en groen. De perfecte voorbeelden hiervan zijn lucht en zonne-energie.

Het bespaart ons geld

Schone energie helpt niet alleen ons milieu, maar het helpt ook onze portemonnee gevuld te blijven. Ten eerste hebben hernieuwbare energiebronnen weinig onderhoud nodig. En omdat ze natuurlijke hulpbronnen zoals wind of zon gebruiken, hoef je ze niet regelmatig bij te tanken.

En met zijn toepassingen hoeft het land voor fossiele brandstoffen niet meer afhankelijk te zijn van olieproducerende landen. Het bespaart ons niet alleen geld, we kunnen er ook meer mee verdienen. Onlangs stelt een enquête uit 2020 dat we de waarde van ons huis met ongeveer 15.000 euro kunnen verhogen door over te schakelen op schone energie.

Het raakt nooit op

Het beste van schone energie is dat het kan worden aangevuld, wat betekent dat het oneindig is. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen waarvan wordt voorspeld dat ze in de toekomst over 40-60 jaar volledig zullen zijn weggevaagd, zal de zon er altijd zijn, zal de wind altijd waaien en zal de aarde altijd geothermische energie vrijgeven. Ik bedoel, als deze natuurlijke hulpbronnen opraken, zullen we grotere problemen hebben dan het huidige probleem van energiebronnen waarmee we nu worden geconfronteerd.

Het beschermt het milieu

En last but not least: schone energie helpt ons milieu in stand te houden en te beschermen. We hebben momenteel maar één vliegtuig waarin we zouden kunnen leven, en zonder zullen we allemaal sterven. Dus het beschermen en helpen herstellen zou onze belangrijkste prioriteit moeten zijn. Maar hoe kunnen we dat doen? Uiteraard door over te schakelen op schone energie.

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen die de ecologische voetafdruk van de mensheid vergroten door vervuilende stoffen in de atmosfeer af te geven, heeft schone energie geen schadelijk bijproduct zoals de rook die fossiele brandstoffen produceren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze schadelijke rook niet alleen schade toebrengt aan het milieu, maar ook gezondheidsproblemen geeft. Long- en cardiovasculaire problemen zijn slechts enkele van de gezondheidsproblemen die fossiele brandstoffen in ons lichaam kunnen veroorzaken.