Vermijd deze 5 fouten en houd je huis schoon en hygiënisch

Verstopte afvoeren en verstopte leidingen kunnen ervoor zorgen dat uw gootstenen, toiletten en douches langzamer leeglopen, maar de echte gevolgen zijn veel ernstiger. Door deze verstoppingen kunnen uw leidingen breken, wat leidt tot dure waterschade. Ook is de resulterende geur absoluut verschrikkelijk. Voor ernstigere verstoppingen moet u een loodgieter bellen, maar u kunt uw huis op lange termijn sanitair houden door deze 5 fouten te vermijden.

Je bomen negeren

Terwijl bomen groeien, spreiden hun wortels zich uit tot aan hun takken. Deze wortels kunnen gemakkelijk uw leidingen doorboren, wat resulteert in een verwoestende verstopping. Bezorgd over een boom die iets te dicht bij uw huis staat? Waterstralen onder hoge druk kunnen worden gebruikt om boomwortels te snijden, dus neem contact op met een professional voor hulp voordat uw leidingen beschadigd raken.

Toiletartikelen doorspoelen

Door make-updoekjes, keukenpapier en maandverband door het toilet te spoelen, kunnen uw afvoerleidingen worden geblokkeerd. U kunt proberen om een ​​zuiger te gebruiken om ze te ontstoppen, maar door deze items gewoon in de prullenbak te gooien, bespaart u op de lange termijn veel stress.

Giet bakolie door de afvoer

Kookolie mag nooit door de afvoer gaan. Het stolt als het afkoelt, waardoor het moeilijk wordt om water door uw leidingen te laten stromen. Voor sommige blokkades is een erkende loodgieter nodig om deze te verwijderen, dus zorg ervoor dat u de olie in een bak bewaart voordat u deze in de bak gooit.

Geen etensresten verwijderen

Voedselresten zijn een van de meest waarschijnlijke boosdoeners van een verstopte afvoer, en afvalverwijdering helpt niet zoveel als u misschien denkt. Kies in plaats daarvan voor een composthoop. Het is milieuvriendelijk en houdt uw afvoeren en leidingen mooi schoon!

Vette zeep gebruiken

De meeste zepen bevatten vet of vet, dat zeepresten veroorzaakt en uw leidingen kan verstoppen. Kiezen voor alternatieve zeep of iemand inhuren om uw leidingen onder druk te reinigen, helpt zeepophoping te voorkomen.