Dit is wat je woonkamer over je zegt

Net zoals je kleding, schoenen of het soort tas dat je draagt ​​over je spreekt, geeft je woonkamer ook je persoonlijkheid weer. Daarom kiezen mensen meestal voor een binnenhuisarchitect terwijl ze een thema voor hun woonkamer kiezen dat goed past bij hun algehele uitstraling van het huis. Ze beseffen ook wat voor impact het op de gasten kan hebben.

De eerste glimp van je woonkamer kan veel onthullen over je persoonlijke en familiewaarden. Voortaan moet je tijdens het renoveren van je huis altijd het meeste van je budget vrijhouden voor je familiekamer. Je kunt met je interieurarchitecten praten voor renovaties van je woonkamer en vertrouw ons als we zeggen: je zult er geen spijt van krijgen.

Je keuze uit kleurenschema’s

We zijn er vrij zeker van dat u al weet hoe verschillende kleurenschema’s een enorm verschil maken. Stel je voor dat je bij iemand thuis wordt uitgenodigd en op het moment dat je de woonkamer binnenkomt, is alles zwart van kleur. Zal het er uitnodigend uitzien in vergelijking met een kamer die is geverfd met een nude-kleur? Donkere kleuren geven de durf en edgy aard van een persoon weer, terwijl licht verfijning en meer rust in zich heeft. Niet om iemands keuzes te vernederen, maar het feit blijft intact dat je keuze veel over je zegt.

Een meubelstuk dat niet goed past

Veel mensen hebben om allerlei rare redenen de neiging om allerlei soorten meubels in hun woonkamer te verzamelen. Ik bedoel, wat moet een chester in een woonkamer doen? En hoe dacht je dat je eruit ziet als je een bank annex bed in het hart van je huis neerzet? Een rijke man die genoeg geld heeft om banken te kopen? Nee! Het ziet er nogal vreemd uit. Je woonkamer moet een compacte set banken van lichte kleur en een salontafel hebben om er chic uit te zien.

Kunst aan je muur toont je persoonlijke neigingen

Als je voor het eerst iemands woonkamer binnenloopt en je bent benieuwd wat voor sociale en politieke neigingen ze hebben, bekijk hun kunstwerken dan goed. Het zijn niet altijd foto’s of landschappen die aan de muur hangen, het kan ook van alles zijn als een decoratiestuk. Zelfs één kunstwerk heeft het potentieel om genoeg over een persoon te onthullen. De kunstwerkkeuzes kunnen uitwijzen of iemand een sociopaat, een filantroop, een medelevend persoon of zelfs een nihilist is. Je kunt dus beter het kunstwerk kiezen om aan je muren te hangen dat goed past bij je persoonlijke eigenschappen en een open en gastvrije sfeer geeft aan de kijkers.