Dit hadden we willen weten over geldzaken als we terug konden in de tijd

Nu, misschien meer dan ooit, leven we in het moment. Waarom zouden we dat niet doen? Lockdown wordt opgeheven en we gaan eindelijk weer leven. Maar soms, vooral als het om geld gaat, loont het om aan de toekomst te denken. God weet dat we een stevig, streng advies hebben dat we zouden willen dat we onszelf uit het verleden konden geven …

Kunt u zich voorstellen hoeveel gemakkelijker dingen zouden zijn? Als we een cent hadden voor elke keer dat we wensten dat we met ons jongere zelf konden gaan zitten en wat tips voor het beheer van salie zouden kunnen geven, zouden we waarschijnlijk miljonair zijn. (Ter verduidelijking: dat zijn we niet.) En hoewel we vandaag verre van financiële experts zijn, dachten we dat het misschien loont om onze collectieve wijsheid over bepaalde fiscale kwesties te delen. Wie weet, twintigers, leer je misschien van onze fouten …

# 1 Houd uw wekelijkse cashflow in de gaten

We snappen het, je twintiger gaat helemaal over jong, wild en vrij zijn (vooral na het jaar dat we hebben gehad). Maar je wilt echt niet alles wat je verdient aan spontane aankopen en te dure pinten uitgeven. Houd uw uitgaven bij (en u kunt ons later bedanken).

# 2 Eet verstandig

Je hoeft niet elke keer naar Waitrose te gaan als je aan het koken bent. Echt niet. Winkelen in bulk is uw beste vriend, en koken in grote hoeveelheden is uw sterkste financiële bondgenoot.

# 3 Het zijn de kleine dingen

Vaak komt de grootste besparing voort uit het herhaaldelijk beteugelen van die kleine, alledaagse aankopen. Moet je die film die je zo graag wilde zien echt kopen, als je hem kunt huren? Heb je echt een grote koffie nodig waarvan je maar twee derde drinkt, terwijl je een kleine koffie kunt krijgen die je allemaal drinkt? Er zijn vaak goedkopere opties beschikbaar, ook al is het maar marginaal: en dat klopt allemaal.

# 4 Let nu goed op je pensioen

We begrijpen het. Pensioenen zijn saai. Maar geloof ons: als je met pensioen gaat, zul je ongelooflijk blij zijn dat je het nu serieus hebt genomen.

# 5 Er is niets grappigs aan rood staan

Als u in staat bent om het te vermijden, moet u het serieus vermijden. Houd er rekening mee wanneer u gevaarlijk dicht bij uw roodstand komt en begin onmiddellijk met budgetteren. Niemand heeft meer onnodige schulden nodig.